Loading...

Blog

Ana Sayfa / Blog

Hayallerinizin Peşinden Koşun

Düşünebiliyorsak gerçekleştirilebilir. Eğer cesaretiniz varsa hayallerinizi yaşamanız mümkün.

Hayalinizin ne olduğunu bilmiyorum. Gerçekleştirmek için uğraşırken ne kadar hayal kırıklığına uğradığınızla ilgilenmiyorum. Sizin hayalinizle ilgili tek söyleyeceğim onun mümkün olduğu.

Hemen hemen hepimiz hayallerimizin peşinden koşmak isterken ne kadar zor olduğunu gördük. Hayatımızı değiştirmenin hep bedelleri oldu, hep zordu. Defalarca başarısız olduk, kendimizden şüphe eder olduk. Yine denedik yine başarısız olduk ama tüm bunlar hayallerimizi ne kadar istediğimizi gösterdi aslında bize.

Bir çok insan okula gider, çalışır, aile kurar, ev alır ve ölür. Bir çok insan büyümeyi, kendilerini geliştirmeyi bırakır, kendilerini zorlamayı ve hep daha ileriyi hedeflemeyi bırakır. Bir çok insan içinde bulunduğu durumdan şikayet eder ama çoğu onu değiştirmek için bir şeyler yapmaz. Bir çok insan hayallerini gerçekleştiremez. Neden biliyor musunuz? İlk sebebi başarısızlık korkusudur “Ya işler ters giderse.” İkinci sebebi ise başarının korkusudur “Ya her şey yolunda giderse ama ben bunu kaldıramazsam” En iyiyi hak etmediğini düşünen insanların korkusudur bu.

Diğer insanlarla o kadar çok zaman geçiriyorsunuz, onların sizden hoşlanmasını sağlamak için çok fazla zaman harcıyorsunuz, onları kendinizi tanıdığınızdan daha çok tanıyorsunuz. O insanları öğreniyorsunuz, haklarında bilgi ediniyorsunuz, onlarla takılmak ve hatta onlar gibi olmak istiyorsunuz. Asıl mesele şu, onlara o kadar çok yatırım yapıyorsunuz ki kendinizin kim olduğunu bilmiyorsunuz.

Yalnızca hayallerinin peşinden koşan insanlar için hayat farklı anlamlara sahiptir. Diğer insanlara bakarak hayatın sizin için ne anlam ifade ettiğini bulamazsınız. Bunu bulamadan da hayallerinizin peşinden gidemezsiniz. “Doğru” insan olduğunuza inanmaya başladığınızda yapmanız gereken kendinizi diğer insanlardan ayırmaya başlamaktır. Onları taklit ederek değil sadece kendiniz olarak hayallerinize ulaşabilirsiniz.

Eğer daha başarılı olmak istiyorsanız, eğer daha önce yapmadığınız şeyleri yapmak, sahip olmadığınız şeylere sahip olmak istiyorsanız kendinize yatırım yapın.

Eğer hala hayallerinizden bahsediyorsanız, eğer hala hedeflerinizden bahsediyorsanız yapmanız gereken tek şey ilk adımı atmak. Yarın değil, sonra değil TAM ŞUANDA.

Comments